Power Trailer aanhangwagens

Logo Power Trailer aanhangwagens

Al meer dan 30 jaar produceert het, in België gevestigde, Power Trailer aanhangwagens die hun weg vinden door heel Europa. De aanhangwagens van dit merk worden dan ook enorm gewaardeerd om hun kwaliteit en robuustheid.

Het bedrijf werd in 2010 helaas getroffen door een brand. Men ging echter niet bij de pakken neer zitten en er werd een nieuwe productiehal gebouwd volgens de modernste inzichten. Om aan de wensen en eisen van hun klanten te kunnen voldoen staan in deze hal echter geen lasrobots, maar echte vakmensen die elke aanhangwagen met de hand lassen en assembleren. Op deze manier kan maatwerk eenvoudig en snel gerealiseerd worden en is ook elke standaard Power Trailer aanhangwagen wat dat betreft dus ook nog echt speciaal.

Het voordeel van deze aanpak is dat men heel snel kan schakelen tussen verschillende modellen en vakkundig aanpassingen kan doen aan de producten zonder dat de kwaliteit veranderd. Deze fabrikant is dan ook heel sterk in speciaalbouw en maatwerk. Het nadeel is dat de simpele volumeartikelen zoals standaard bakwagens niet meer concurrerend gebouwd kunnen worden. Het voordeel is dat de andere wagens zoals de gesloten aanhangwagen en de verkoopwagen nog altijd die hoge kwaliteit hebben die alleen met vakmanschap gerealiseerd kan worden.

Productie van de bakwagens gestaakt

Het assortiment van Power Trailer bestaat uit een grote diversiteit aanhangwagens. Zo produceert zij onder meer bagagewagens, gereedschapwagens, gesloten aanhangwagens, verkoopwagens, lesaanhangwagens, plateauwagens en kippers. Vanaf het begin af aan heeft ze ook de bekende open bakwagen geproduceerd. De bakwagen van dit merk was met recht de beste in zijn klasse, en erg populair, zowel in ongeremde als ook geremde uitvoering. Niet alleen onder particuliere gebruikers, maar ook bij bedrijven, was de Power Trailer bakwagen geliefd omdat deze eigenlijk onverwoestbaar was.

Medio 2022 heeft Power Trailer echter besloten te stoppen met de productie van de klassieke bakwagen. Omdat het bouwen van een bakwagen nog steeds echt handwerk was, bleek het niet meer rendabel om hier mee door te gaan. Zeker omdat concurrerende merken, die werken met lasrobots, dit type aanhangwagen tegen uiterst scherpe prijzen op de markt neer zetten. Bij Power Trailer wilde men echter trouw blijven aan hun overtuiging, het met de hand bouwen van kwalitatieve hoogstaande aanhangwagens. Zij heeft dan ook besloten om de bakwagen uit het assortiment te halen en zich meer te gaan focussen op de andere types, zoals de gesloten aanhangwagen.

Power Trailer tandemas open bakwagen

Ook de bagagewagen van dit merk is erg populair

Naast de bakwagen is ook de Power Trailer bagagewagen enorm populair. De bagagewagen is van oorsprong ontworpen en op de markt gebracht als gereedschapswagen. De compacte afmetingen maakte de gereedschapswagen echter ook meer dan geschikt voor het vervoer van bagage en kampeerspullen tijdens de vakantiereizen. De bagagewagen wordt volgens dezelfde kwaliteitseisen gebouwd als de gesloten aanhangwagen, en is feitelijk dan ook een gesloten aanhangwagen maar dan met geringe hoogte. Deze wordt dan ook gebouwd op het zelfde chassis als de gesloten aanhangwagen. Waar een normale gesloten aanhangwagen is voorzien van een dak heeft de bagagewagen dan weer, zijwaarts openklappend, deksel met gasveerondersteuning. Net als bij andere aanhangwagens van dit merk kan ook de bagagewagen geheel naar wens van de klant worden aangepast. Tegen meerprijs kan de bagagewagen worden voorzien van bijvoorbeeld een achterklep, al dan niet in combinatie met een naar voren openklappend deksel.

Particulieren die een degelijke en betrouwbare bagagewagen zoeken doen hiermee een goede keus. De constructie van het deksel met geïntegreerde reling is bijvoorbeeld sterk genoeg om eventueel een paar fietsen op te vervoeren. De Power Trailer bagagewagen onderscheidt zich ook van andere merken door de stootrubbers aan de achterzijde die het mogelijk maken om de wagen ruimtebesparend rechtop staand te stallen. Ook bij verhuurders van bagagewagens is deze bagagewagen zeer populair omdat er, vanwege de degelijke constructie, weinig risico op schade of klachten is.

Witte Power Trailer bagagewagen met geopend deksel

De bagagewagen als gereedschapswagen

Doordat deze wagen als gereedschapswagen is ontworpen kiezen veel kleine zelfstandigen voor dit model. Omdat de deksel goed af te sluiten is, kunnen gereedschappen en materialen goed en veilig vervoerd en opgeslagen worden. De wagen wordt echter ook wel door liefhebbers van de hengelsport gebruikt om alle visgerei mee te kunnen nemen naar de favoriete visstek.

Klik hier voor prijzen van Power Trailer bagagewagens

De Power Trailer gesloten aanhangwagen

Ook de gesloten aanhangwagen wordt bij deze fabrikant nog met de hand gebouwd. Vanaf het lassen van het chassis, dat na het lassen volledig wordt verzinkt, tot aan het in elkaar zetten van de gesloten opbouw. Alles wordt met de benodigde vakkennis gedaan.

De Power Trailer gesloten aanhangwagen is echter geen doorsnee product dat maar in één smaak verkrijgbaar is. De gesloten aanhangwagen wordt aangeboden in enkele verschillende series, met wielen naast of onder de laadbak, geremd of ongeremd en in 11 standaard afmetingen.

In het standaard assortiment is onder meer een budget serie te vinden. Deze serie is wel naar de kwaliteitsnormen van de fabrikant gebouwd, maar door de iets soberder uitrusting heeft deze een iets gunstigere prijs. De andere series hebben een wat completere uitrusting, en zijn bijvoorbeeld voorzien van een echte feature van de Power Trailer aanhangwagen, te weten de fietsbeugels. Dit zijn beugels die vanaf de voor- en achterzijde van de aanhangwagen naar de spatborden toelopen. Deze moeten voorkomen dat een fietser, of voetganger, bij een aanrijding onder de aanhangwagen terecht kan komen. Deze beugels zijn een echt uiterlijk kenmerk van een Power Trailer aanhangwagen.

Power Trailer geremde enkelas gesloten aanhangwagen

De opbouw van de Power Trailer gesloten aanhangwagen bestaat uit witte PPL panelen. Dit zijn multiplex panelen die aan beide zijden zijn voorzien van een beschermende polypropyleen coating. Deze kunststof coating heeft een kenmerkende zeer fijne ribbelstructuur. Bij de grotere gesloten aanhangwagens kan er in plaats van PPL ook worden gekozen voor witte glad plywood panelen die zijn voorzien van een 2mm dikke polyester coating.

Zoals gezegd is men bij Power Trailer, door de manier van bouwen, heel flexibel en kan men goed inspelen op de wensen van de klant. Deze fabrikant is dan ook heel sterk in speciaalbouw en maatwerk. Als een standaard uitvoering niet voldoet biedt Power Trailer legio mogelijke opties aan om deze geheel naar uw wensen aan te passen. Een zijdeur, brede verkoopklep, rolluik, neergaande achterklep of hogere opbouw. Het zijn zo een paar voorbeelden van de mogelijkheden. Zo heeft Aanhangcars bijvoorbeeld ook al eens een Power Trailer gesloten aanhangwagen, geheel naar wens van de klant, uit mogen leveren die is voorzien van transparante zijwanden en een lichtdoorlatend dak.

Power Trailer gesloten aanhangwagen met transparante opbouw

Klik hier voor prijzen van Power Trailer gesloten aanhangwagens

Hier houdt het nog niet mee op

De bagagewagens en gesloten aanhangwagens van het merk Power Trailer zijn wijd en zijd bekend. Naast de standaard bagagewagen, of gesloten aanhangwagen, bouwt zij ook nog enkele bijzondere uitvoeringen. Zo bouwt Power Trailer bijvoorbeeld ook verkoopwagens waarbij de nadruk ligt op een betaalbare en goede verkoopwagen. Niet alleen als patatwagen of loempiawagen, maar ook als marktverkoopwagen en met speciaal voor de klant gerealiseerde oplossingen en voorzieningen. De opbouw van de verkoopwagen is samengesteld uit witte plywood panelen met 2mm polyester coating, of 25mm dikke sandwichpanelen met een 18mm dikke vloerplaat uit fins betonplex met antislip laag. De verkoopwagens zijn standaard onder meer voorzien van vier uitdraaibare steunen met slinger, een loopdeur aan de achterzijde en een verkoopklep over de volledig breedte. Omdat elke klant weer anders is, en zijn eigen specifieke wensen heeft, biedt Power Trailer ook bij de verkoopwagen keuze uit een groot aantal mogelijke opties en aanpassingen.

Klik hier voor de Power Trailer verkoopwagens

Naast de gesloten wagens bouwt Power Trailer ook nog plateauwagens en kippers, die zijn uitgerust met aluminium borden. Deze modellen worden echter alleen op bestelling gebouwd omdat de focus toch op de gesloten aanhangwagens ligt.

Aanhangcars is erkend Power Trailer dealer

Als u een Power Trailer aanhangwagen kopen wilt gaat u liever toch naar een echte dealer. U wilt toch graag een vertrouwd adres waar u ook probleemloos terecht kunt voor onderhoud en garantie. Dan bent u bij Aanhangcars, als erkend Power Trailer dealer, helemaal aan het goede adres. Wij verkopen al ruim 25 jaar aanhangwagens van dit merk, en hebben er in die tijd dan ook ruime ervaring mee opgedaan. Met deze ervaring willen wij u graag van dienst zijn, om u zo te kunnen helpen de juiste aanhangwagen voor u te vinden. Er is namelijk heel veel mogelijk bij een Power Trailer aanhangwagen. Neem gewoon eens contact met ons op, of kom bij ons langs aan de Carlsonstraat 19 in Kampen.

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.