Disselsloten

Lees meer
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-10 van 15

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Disselslot DoubleLock Type AK301, SCM goedgekeurd, voor AL-KO 3.000kg 2x horizontaal M12
  Disselslot DoubleLock Type AK301, SCM goedgekeurd, voor AL-KO 3.000kg 2x horizontaal M12

  Disselslot DoubleLock Fixed Lock AK301, SCM goedgekeurd, geschikt voor geremde trailers voorzien van 3.000kg AL-KO koppeling, 2x horizontaal M12, gemonteerd. NB, in combinatie met een haakse trekhaak kan er niet met dit type slot in vergrendelde staat worden gereden!

  Lees verder
  € 115,00
 2. Disselslot standaard klein voor ongeremde aanhangwagens
  Disselslot standaard klein voor ongeremde aanhangwagens
  Disselslot standaard voor IZI ongeremde aanhangwagens Lees verder
  € 15,00
 3. Disselslot DoubleLock Type C Knott - EM 350, SCM goedgekeurd. t/m Ø 50/65 mm 3.500kg, kruislings M14 (Knott, Albe en WW)
  Disselslot DoubleLock Type C Knott - EM 350, SCM goedgekeurd. t/m Ø 50/65 mm 3.500kg, kruislings M14 (Knott, Albe en WW)

  Disselslot DoubleLock Type C Knott - EM 350, SCM goedgekeurd. Geschikt voor geremde trailers t/m 3.500kg, kruislings M14 en geschikt voor disselaansluitingen met een diameter van 50 / 65 mm van Knott, Albe en WW.

  Lees verder
  € 115,00
 4. Disselslot DoubleLock Type C Knott, niet SCM goedgekeurd, t/m 2.700kg, kruislings (Knott, Albe en WW)
  Disselslot DoubleLock Type C Knott, niet SCM goedgekeurd, t/m 2.700kg, kruislings (Knott, Albe en WW)

  Disselslot DoubleLock Type C Knott, niet SCM goedgekeurd, geschikt voor geremde trailers t/m 2.700kg, kruislings en geschikt voor Knott, Albe en WW. gemonteerd.

  Lees verder
  € 86,50
 5. Disselslot DoubleLock Type C Knott, SCM goedgekeurd, t/m 2.700kg, kruislings (Knott, Albe en WW)
  Disselslot DoubleLock Type C Knott, SCM goedgekeurd, t/m 2.700kg, kruislings (Knott, Albe en WW)

  Disselslot DoubleLock Type C Knott, SCM goedgekeurd, geschikt voor geremde trailers t/m 2.700kg, kruislings en geschikt voor Knott, Albe en WW gemonteerd.

  Lees verder
  € 115,00
 6. Disselslot DoubleLock Type B Alko, niet SCM goedgekeurd, t/m Ø50 3.000kg, 2x Horizontaal (Alko)
  Disselslot DoubleLock Type B Alko, niet SCM goedgekeurd, t/m Ø50 3.000kg, 2x Horizontaal (Alko)

  Disselslot DoubleLock Type B Alko, niet SCM goedgekeurd, geschikt voor geremde trailers t/m Ø50 3.000kg, 2x horizontaal en geschikt voor Alko gemonteerd.

  Lees verder
  € 86,50
 7. Disselslot DoubleLock Type B Alko, SCM goedgekeurd, t/m Ø50 3.000kg, 2x horizontaal (Alko)
  Disselslot DoubleLock Type B Alko, SCM goedgekeurd, t/m Ø50 3.000kg, 2x horizontaal (Alko)

  Disselslot DoubleLock Type B Alko, SCM goedgekeurd, geschikt voor geremde trailers t/m Ø50 3.000kg, 2x horizontaal en geschikt voor Alko gemonteerd.

  Lees verder
  € 115,00
 8. Disselslot DoubleLock A60 ongekeurd, geschikt voor ongeremde trailers,
  Disselslot DoubleLock A60 ongekeurd, geschikt voor ongeremde trailers,

  Disselslot DoubleLock Type A60 ongekeurd, geschikt voor ongeremde trailers, 2x verticaal en geschikt voor alle merken. gemonteerd.

  Lees verder
  € 86,50
 9. Disselslot DoubleLock Type A60 SCM goedgekeurd, geschikt voor ongeremde trailers,
  Disselslot DoubleLock Type A60 SCM goedgekeurd, geschikt voor ongeremde trailers,

  Disselslot DoubleLock Type A60 SCM goedgekeurd, geschikt voor ongeremde trailers, 2x verticaal en geschikt voor alle merken. gemonteerd.

  Lees verder
  € 115,00
 10. Disselslot DoubleLock Type WAK35 Knott Winterhoff Albe Berndes, SCM goedgekeurd, t/m Ø60 3.500kg. 2x horizontaal M14 (Knott Winterhoff Albe Berndes) gemonteerd
  Disselslot DoubleLock Type WAK35 Knott Winterhoff Albe Berndes, SCM goedgekeurd, t/m Ø60 3.500kg. 2x horizontaal M14 (Knott Winterhoff Albe Berndes) gemonteerd

  Disselslot DoubleLock Type WAK35 Knott Winterhoff Albe Berndes, SCM goedgekeurd, geschikt voor geremde trailers van 3.500kg. 2x horizontaal M14 en geschikt voor disselaansluitingen met een diameter van 60mm van Knott Winterhoff Albe Berndes gemonteerd.

  Lees verder
  € 115,00
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-10 van 15

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

U hebt geïnvesteerd in een aanhangwagen, en u hebt deze hard nodig om uw werk mee uit te kunnen voeren? Dan moet u er waarschijnlijk niet aan denken dat uw aanhangwagen wordt gestolen. Met een goed disselslot kunt u het voor het dievengilde gelukkig een stuk lastiger maken. Bij Aanhangcars vindt u daarom een grote collectie disselsloten.

Wat is een disselslot eigenlijk?

Een disselslot is een slot dat, zoals de naam al aangeeft, aan de disselkop van een aanhanger wordt geplaatst. De disselkop vormt de koppeling tussen de aanhangwagen en de trekhaak, en disselsloten maken het onmogelijk om de aanhangwagen over een trekhaak heen te plaatsen. Als de aanhanger is voorzien van een deugdelijk disselslot kan deze dus niet aan een auto gekoppeld worden.

Het gebruik van een disselslot is eenvoudig en betrouwbaar

Het disselslot is het meest gebruikte middel om diefstal van een aanhangwagen te voorkomen. Dit slot is in de meeste gevallen zeer snel te bevestigen, en er bestaan zelfs disselsloten die blijvend aan de disselkop worden gemonteerd en u alleen nog de sleutel in het slot om hoeft te draaien. Het gebruik van disselsloten kost dus nagenoeg geen moeite maar kan wel voorkomen dat er iemand met uw aanhanger aan de haal gaat.

Er bestaan verschillende uitvoeringen van het disselslot

Er bestaan verschillende disselsloten, maar het meest bekende slot is het universele tasjesslot. Dit slot bestaat uit een metalen behuizing die over de disselkop van de aanhanger wordt geplaatst en met een stalen pen, in combinatie met een discusslot, aan de onderzijde wordt geborgd. Door het plaatsen van een tasjesslot kan de disselkop niet meer worden gebruikt en is het aankoppelen van de aanhanger niet mogelijk.

U kunt ook kiezen uit zogenaamde onderbouw disselsloten. Deze disselsloten worden permanent vast aan de disselkop van de aanhangwagen gemonteerd. Het slot bestaat in dit geval uit een stalen beugel aan de onderzijde die wordt gezekerd door een hangslot. De beugel van dit slot voorkomt dat de disselkop nog over de kogel van een trekhaak geplaatst kan worden. Een aangekoppelde aanhangwagen met dit slot in gebruik kan dus ook niet van de trekhaak af worden genomen.

Disselkop uitgerust met een DoubleLock SCM goedgekeurd disselslot

Vormt een disselslot afdoende beveiliging voor uw aanhangwagen?

Met een disselslot maakt u het een dief zeker een stuk lastiger om uw aanhangwagen mee te kunnen nemen maar helaas niet onmogelijk. De gelegenheidsdief zal in de meeste gevallen absoluut worden afgeschrikt door een goed slot maar de doorgewinterde dief zal misschien toch een poging wagen om het slot te forceren. Hoewel een disselslot een goede diefstalbeveiliging vormt kan een professionele dief, in het geval hij ongestoord te werk kan gaan, uiteindelijk ook een aanhangwagen met een dergelijk koppelingsslot meenemen. U kunt het dieven uiteraard nog lastiger maken door uw aanhangwagen naast dit koppelingsslot, ook nog van een wielklem te voorzien.

Voldoet een disselslot voor de verzekering in geval van diefstal?

Uiteraard hopen wij dat het u nooit overkomt maar het kan, ondanks alle genomen maatregelen, toch gebeuren dat uw aanhanger wordt gestolen. Naast alle ongemakken die dit met zich meebrengt, zoals het niet kunnen werken met de aanhanger, krijgt u ook te maken met de verzekering die eisen stelt aan de diefstalbeveiliging van de aanhanger. Bij Aanhangcars vindt u dan ook SCM goedgekeurde disselsloten die voldoen aan de eisen die door verzekeringsmaatschappijen worden gesteld. Let wel op dat u sommige verzekeringsmaatschappijen naast een SCM gekeurd disselslot nog aanvullende middelen vraagt, zoals bijvoorbeeld een SCM goedgekeurde wielklem. Uiteraard vindt u bij Aanhangcars naast disselsloten bijvoorbeeld ook een SCM gekeurde wielklem in het assortiment.

Een disselslot kopen bij Aanhangcars

U gaat een aanhangwagen kopen, of u bezit er één, en u wilt deze van een goede diefstalbeveiliging voorzien? Dan bent u bij Aanhangcars aan het juiste adres. U vindt bij ons een ruim aanbod met diverse artikelen waarmee u uw aanhangwagen tegen diefstal kunt beveiligen zoals diverse disselsloten, wielklemmen en alarmen. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van een disselslot of wielklem zodat u zonder zorgen met uw aanhangwagen aan het werk kunt gaan.

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.