Opzetborden

Opzetborden voor een aanhanger

Aanhangwagens met een open laadbak hebben vaak zijschotten van 30 tot 40 centimeter hoog. Wat nu als u regelmatig lading vervoert waarbij de hoogte van de laadbak eigenlijk net niet hoog genoeg is? Dan kunt u natuurlijk een boel doen met spanbanden, touw of een aanhangernet. Maar het kan een stuk makkelijker en veiliger door een set opzetborden voor een aanhanger te monteren.

Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-10 van 142

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn opzetborden voor een aanhanger?

Eén van de meest gebruikte aanhangwagens is tegenwoordig de plateauwagen, en daarvan afgeleide uitvoeringen zoals bijvoorbeeld de multitransporter. De plateauwagen heeft een modulaire opbouw wat betekent dat deze een vlakke laadvloer heeft waar aluminium of gegalvaniseerd stalen zijborden op zijn geplaatst. Deze borden zijn geheel neerklapbaar, maar ook makkelijk afneembaar.

De modulaire bouwwijze maakt het ook mogelijk om opzetborden voor een aanhanger te monteren. Deze borden komen dan als een extra laag bovenop de bestaande zijborden. Op deze wijze wordt de hoogte, en daarmee ook het laadvolume, van de laadbak vergroot. Dit biedt natuurlijk een groot voordeel als u veel losse lading vervoert.

Waarom eigenlijk niet gewoon hogere zijborden?

Standaard zijborden van een aanhangwagen zijn, afhankelijk van het merk, 30 tot 40 centimeter hoog. Waarom worden er dan niet gewoon hogere zijborden aangeboden? Dat is heel simpel te verklaren. Als de zijborden hoger worden gemaakt worden deze onhandelbaar. Ze zouden niet alleen te zwaar worden om nog makkelijk open en dicht te doen, ze zouden ook de grond raken als ze worden opgeklapt.

Opzetborden zien er hetzelfde uit als de bestaande zijborden, en doen dus geen afbreuk aan de uitstraling van de aanhangwagen. Dat is natuurlijk ook een pluspunt als u uw aanhangwagen van bedrijfsreclame wilt voorzien. Ze zijn, net als de standaard zijborden, ook gewoon af te dekken met een aanhangernet of vlakzeil.

Makkelijke montage

Opzetborden zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes van 30 tot wel 70 centimeter hoog. Ze kunnen heel eenvoudig bovenop de originele laadbak worden geplaatst. Omdat de professionele aanhangwagens meest modulair worden gebouwd is het monteren van opzetborden voor een aanhanger ook een fluitje van een cent, en bent u daar zelfs geen gereedschap voor nodig. Een set borden wordt helemaal compleet, inclusief bijbehorende hoekrongen geleverd. De hoekrongen kunnen bovenin de originele hoekrongen worden geschoven waarna de borden er eenvoudig tussen worden geplaatst. De borden zijn ook voorzien van klepsluitingen waarmee ze aan de rongen worden vastgezet.

The sky is the limit

Afhankelijk van de extra hoogte die u nodig bent kunt u dus kiezen uit 30 tot 70 centimeter extra hoogte. Maar wat als u net iets extra nodig bent? Ook dat is geen probleem want het is mogelijk om meerdere sets opzetborden bovenop elkaar te gebruiken. Het enigste nadeel van meerdere sets op een aanhangwagen is de toename van het eigen gewicht. De borden maken de aanhangwagen wel zwaarder waardoor er minder netto laadvermogen overblijft, iets waar u wel rekening mee moet houden.

Eduard plateauwagen met drie sets opzetborden

Speciale opzetborden voor een kipper aanhangwagen

Opzetborden kunnen uiteraard ook op de laadbak van een kipper aanhangwagen worden gebruikt. Er zijn ook speciale borden voor de kipper leverbaar. Deze worden in de bijbehorende hoekrongen gehangen en kunnen op de bovenste hoeken scharnieren. Dit betekent dat deze borden kunnen schommelen en open gaan hangen als de laadbak wordt gekanteld. Deze hoeven dan ook niet te worden afgenomen als u gaat kiepen om de lading te lossen.

Laat u de opzetborden liever door ons op uw aanhangwagen monteren? Dat is geen probleem. Als u een nieuwe aanhangwagen aanschaft leveren wij deze altijd geheel gemonteerd af. Hebt u zelf al een aanhangwagen waar u opzetborden op wilt hebben? Als u de aanhangwagen meebrengt bij het afhalen zetten wij deze er graag even voor u op.

Opzetborden voor een aanhanger kopen bij Aanhangcars

Als u opzetborden voor een aanhangwagen zoekt bent u bij Aanhangcars aan het goede adres. Wij verkopen onder meer Humbaur, maar ook Eduard opzetborden. In veel gevallen kunnen wij uit voorraad leveren. Als wij geen opzetborden voor uw aanhangwagen op voorraad hebben kunnen wij deze uiteraard voor u bestellen.

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.