Tijdelijk gesloten op zaterdag 22 juni, wegens dealer event

Wielklem voor een aanhanger

Met een wielklem kunt u, op een goedkope en doeltreffende manier, uw aanhangwagen tegen diefstal beveiligen. Een wielklem blokkeert het wiel namelijk, waardoor de aanhangwagen niet meer te verplaatsen is. Door de in het oog springende kleur van de klem ziet een eventuele dief ook direct dat uw eigendom geen makkelijk mee te nemen buit is.

Tonen als Lijst Foto-tabel

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Universele wielklem Lokmas, vorktype, voor 18 tot 25 cm brede banden
  Wielklem type Lokmas (geel)
  Universele wielklem, vorkmodel, geschikt voor gebruik op auto's, motoren, campers caravans en aanhangwagens. Passend op wielbreedte 18 tot 25cm. Beveiligd sluitmechanisme met twee sleutels. Vervaardigd uit zwaar verhard staal dat maximale bescherming biedt. Uitgevoerd in opvallende signaalkleuren geel met rode accenten. Lees verder
  € 39,00
 2. Wielklem Buffalo RED compact met SCM goedkeuring, voor standaard wielen van 13 tm 15"
  Wielklem Buffalo RED compact met SCM goedkeuring, voor standaard wielen van 13 tm 15"
  DoubleLock compacte wielklem Buffalo RED met SCM goedkeuring. De klem wordt geleverd met vijf sleutels inclusief LED key. Geschikt voor stalen velgen met ronde gaten en een diameter van 13, 14 of 15 inch. Deze, in een opvallend rode kleur uitgevoerde, wielklem is licht van gewicht, bestaat uit één geheel en heeft dus geen losse onderdelen. De klem laat zich, zonder extra gereedschap nodig te zijn, binnen 5 tot 10 seconden monteren. Qua onderhoud adviseert de fabrikant om het slot regelmatig met WD40 in te spuiten. Lees verder
  € 125,00
per pagina

Beveiligen met een disselslot

Als u wilt voorkomen dat uw aanhanger ooit zonder uw toestemming van eigenaar wisselt hebt u enkele opties. U kunt natuurlijk gebruik maken van een disselslot waardoor de aanhanger niet meer aangekoppeld kan worden. Het voordeel van dit slot is dat het enorm makkelijk in gebruik is. Het nadeel is echter dat, als u de aanhanger ergens voor langere tijd stalt, de wielen niet zijn geblokkeerd, en dus nog steeds te verplaatsen is. Een dief kan deze dus wel weg duwen en ergens op zijn gemak, en uit het zicht, het disselslot forceren. Door het gebruik van een wielklem wordt dat een stuk moeilijker.

Blokkeren met een aanhanger wielklem

Het gebruik van een wielklem is, in vergelijking met een disselslot, misschien iets minder makkelijk. Het plaatsen van een wielklem vraagt toch net iets meer werk. Deze vorm van beveiliging is echter absoluut aan te raden als u uw aanhanger voor langere tijd niet gebruikt. Zeker als deze buiten staat en u niet de gelegenheid hebt om hem veilig binnen te stallen. Een goede klem blokkeert namelijk het wiel waardoor dit niet meer rond kan draaien. De aanhanger kan dus ook niet meer verplaatst worden. Een wielklem is , mede door de felle kleuren, ook nog eens duidelijk zichtbaar en herkenbaar. Het is voor een dief al van afstand te zien dat u uw eigendom hebt beveiligd. De kans is daarmee een stuk groter dat hij uw aanhanger overslaat, en verder kijkt naar een exemplaar dat makkelijker mee te nemen is.

Aanhanger wielklem met SCM

Het kan overigens wel zo zijn dat, als u uw aanhanger tegen diefstal heeft verzekerd, de verzekeringsmaatschappij eist dat u een combinatie van zowel een disselslot als ook een wielklem gebruikt. Kijk hiervoor uw polisvoorwaarden door, of vraag het na bij uw verzekeringsmaatschappij. Het kan zelfs zijn dat uw verzekering eist dat u een wielklem met SCM goedkeuring gebruikt.

Net als bij andere sloten zijn ook wielklemmen verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van een vorktype universele wielklem tot aan uitvoeringen met SCM goedkeuring zoals die vaak door verzekeringsmaatschappijen wordt vereist. Een voorbeeld van een wielklem met SCM goedkeuring is de DoubleLock Buffalo RED. Deze klem is onder meer voorzien van een afdekplaat die over de velg heen wordt geplaatst waardoor de wielbouten worden afgedekt. Het wiel kan bij gebruik van dit type klem dan niet van de aanhanger worden afgehaald. Een tandemasser zou anders bijvoorbeeld alsnog meegenomen kunnen worden door simpelweg het geblokkeerde wiel te demonteren. Als u overigens een klem gebruikt die de wielbouten niet afdekt kunt u, in plaats daarvan, uiteraard ook een set slotbouten monteren.

Een aanhanger wielklem kopen

Als u uw aanhanger tegen diefstal wilt beveiligen bent u bij Aanhangcars aan het juiste adres. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met aanhangers en alles daarom heen. Met deze ervaring zijn wij u dan ook graag van dienst als u uw aanhanger tegen diefstal wilt beveiligen. Bij Aanhangcars vindt u een groot assortiment disselsloten en wielklemmen. Weet u niet voor welk slot of wielklem u het beste kunt kiezen? Neem dan even contact met ons op, of bezoek onze showroom in Kampen. Wij adviseren u graag bij de zoeken naar de beste manier om het langste plezier aan uw aanhanger te kunnen blijven beleven.

Copyright © 2024 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.