Humbaur aanhangwagens

Humbaur GmbH is de grootste en meest toonaangevende producent van aanhangwagens in Europa met een lange en succesvolle geschiedenis. Anton Humbaur begon in 1957 met de verkoop van aanhangwagens voor landbouwvoertuigen. In 1981 worden de aanhangwagens voor personenauto's aan het assortiment toegevoegd, en nadat in 1982 Ulrich Humbaur in dienst treed wordt al snel begonnen met de eigen productie van aanhangwagens. Inmiddels produceert Humbaur meer dan 50.000 aanhangers per jaar, in meer dan 400 verschillende uitvoeringen, en verwachten ze in 2021 hun miljoenste aanhangwagen te bouwen . Kortom, een goed voorbeeld van succesvolle "Made in germany" producten.

Humbaur logo op voorzijde gesloten aanhangwagen

De eerste Humbaur aanhanger

Na het 25 jaar verkopen van door anderen gebouwde aanhangwagens had de familie Humbaur heel veel kennis opgedaan over wat belangrijk was aan een aanhangwagen, en vooral wat de klanten nodig hadden. Met deze kennis en ervaring is in 1984 begonnen met het produceren van de eerste zelf ontworpen aanhangwagen. Het jaar daarna veranderd de bedrijfsnaam in Humbaur GmbH. Humbaur breidt haar assortiment steeds verder uit.

Eind jaren '80 groeit de productie van aanhangwagens, en dus Humbaur GmbH, erg snel. Er worden bakwagens, plateauwagens, multitransporters en autotransporters aan het assortiment toegevoegd, en daar stop het niet bij. Eind jaren 90 zijn ook paardentrailers, gesloten aanhangwagens en verkoopwagens in de prijslijst opgenomen, en elke paar jaar komen daar meer en meer modellen en uitvoeringen bij zoals de HUK en HTK kippers, de Rexus gesloten transporters of de zakbare HKT modellen. Dit resulteert vandaag de dag in meer dan 400 aanhangwagenmodellen in de catalogus met allemaal standaard een Europese typegoedkeuring (COC) Zo wordt door Humbaur voor vrijwel elk doel een geschikte aanhanger gebouwd.

Tot op de dag van vandaag wordt Humbaur GmbH nog altijd als een Duits familiebedrijf geleid. Hierdoor is er veel focus op de bouwkwaliteit en de wensen van de klant gebleven. De hele onderneming is gericht op het bouwen van veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige aanhangers. Deze focus van Humbaur blijkt als producent van aanhangwagens zo succesvol dat ze al na een paar jaar productiecapaciteit te kort komen. Daarom wordt in 2001 een splinternieuwe productiehal van wel 22.000 m2 wordt geopend. In 2005 komt daar een 2e, nog grotere productiehal bij. Inmiddels heeft Humbaur 120.000 m2 in gebruik, waarvan 47.000 m2 bestaat uit specifieke productiehallen. Ter vergelijk, Aanhangcars is met een voorraad van 500 wagens op een showroomterrein van 4500 m2 een van de grotere Europese aanhangwagendealers.

Humbaur bouwt eigenlijk alle mogelijke soorten aanhangwagens, dus of u nu een autotransporter, machinetransporter, motortrailer, multitransporter, plateauwagen, gesloten aanhangwagen, verkoopwagen of paardentrailer zoekt, Humbaur heeft vrijwel zeker een model in de prijslijst staan die aansluit bij uw wensen. En mocht het standaard model niet helemaal voldoen aan uw wensen, dan is er bij de meeste aanhangwagen uitvoeringen nog een lange lijst met af fabriek te monteren opties van de vertrouwde Humbaur kwaliteit waardoor het standaard model helemaal naar uw eisen kan worden ingericht of aangepast. Aanhangcars helpt u graag bij het selecteren van de juiste opties en extras.

Kantelbare Humbaur autotransporter met oprijplaten

Kwaliteit van een Humbaur aanhangwagen

Humbaur heeft in de loop der jaren vele nationale en internationale oorkondes en onderscheidingen mogen ontvangen, een van de meest recente is de Equitana innovatieprijs in 2017. Humbaur kiest er voor om haar aanhangwagens uitsluitend in Duitsland te produceren volgens de Duitse kwaliteitsnormen met de modernste productietechnieken. Het ontwikkelen en bouwen van de aanhangwagens doet zij op een en dezelfde locatie waardoor de interne lijnen erg kort zijn en feedback vanuit de productie snel kan worden meegenomen bij de (door)ontwikkeling van de aanhangwagen modellen.

Humbaur produceert niet alleen volgens de laatste productietechnieken, De aanhangwagens worden ook nog eens opgebouwd met de beste materialen. Dat kunnen onderdelen zijn van andere fabrikanten, zoals de banden, assen en verlichting, maar waar nodig worden de componenten door Humbaur zelf ontworpen en gemaakt. Omdat deze aanhangwagens in de zwaarste omstandigheden gebruikt moeten kunnen worden hebben ze zelfs verschillende testbanen. Hierbij testen zij het frame en het chassis van haar aanhangwagens onder volle belading om het gebruik onder de meest zware omstandigheden na te bootsen. Door deze nadruk op kwaliteit is het niet vreemd dat Humbaur de hoogst mogelijke certificering heeft, te weten DIN EN ISO 9001:2015 maar ook KBA-ZM-A. Door dit alles door DEKRA te laten testen en controleren waarborgt Humbaur dat haar aanhangwagens jarenlang geschikt blijven voor hun taak.

Met een Humbaur aanhangwagen op weg door heel Europa

Met zo een uitgebreid assortiment gewone en speciale aanhangwagens is het niet verwonderlijk dat Humbaur vandaag de dag Europa's grootste aanhangwagenbouwer is geworden met een productie van meer dan 50.000 stuks per jaar!

Voor een klant telt echter niet alleen de bouwkwaliteit maar ook het dealernetwerk. Om mobiliteit voor al hun klanten te garanderen heeft Humbaur door heel Europa een vakkundig dealer- en servicenetwerk. Toch fijn om te weten dat u met uw Humbaur aanhangwagen niet alleen in Nederland, België of Duitsland, maar ook in Frankrijk of Italië geholpen zult worden door een vakkundige specialist wanneer dat ooit nodig zou zijn.

Wilt u nog meer weten over Humbaur, dan kunt u ook nog een kijkje nemen op www.humbaur.com/humbaur.html

Witte camper met een Humbaur Rexus gesloten motortrailer er achter

 

Bekijk het programma aanhangwagens van Humbaur

 

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.