Acculaders

Maakt u gebruik van een 12V installatie op accu, zoals bijvoorbeeld een elektrisch hydraulische kipper of een trailer met elektrische lier? Dan is het voor de levensduur van de accu belangrijk om de accu daarvan in een goede conditie te houden. Daarnaast is er niets zo vervelend dan een lege accu op het moment dat u deze nodig heeft, bijvoorbeeld wanneer u uw kipper vol met zwarte grond of brandhout wilde leegkippen, of uw boot na een dagje varen weer op de boottrailer wilde lieren. Met een goede acculader kunt u niet alleen uw accu weer opladen wanneer hij leeg is, u kunt met een goede acculader ervoor zorgen dat uw accu altijd vol en dus gebruiksklaar is, en tegelijk de levensduur enorm verlengen.

Tonen als Lijst Foto-tabel

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Acculader ETM-TEC IMC8A
    Acculader ETM-TEC IMC8A
    Acculader ETM-TEC IMC8A 8Ah. Negen stappen lader met automatische laadcyclus en accuherstelfunctie. Beveiligd tegen verkeerd aansluiten en tegen overbelasting. Laadstroom 12V: 14,6/14,8 V - 24V: 28,8/29,4V. Laadspanning 12V: 4A/8A - 24V: 4A. Toepassingsgebied: 12V accu's 20Ah-225Ah, Normale en gesloten loodzuur accu's, gel accu's, AGM accu's en deep cycle accu's. De lader komt met accuklemmen en 50A Andersen aansluiting. Lees verder
    € 79,50
per pagina

Met een acculader kunt u snel weer doorwerken

Als u merkt dat de accu van uw aanhangwagen leeg begint te raken is het zaak om deze snel weer op spanning te brengen met een acculader, immers een te ver leeg getrokken accu wordt slechter, of kan zelfs helemaal stuk gaan. Het is raadzaam om het niet zo ver te laten komen omdat zelfs 1 te diepe ontlading al tot onherstelbare schade kan leiden wat alleen opgelost kan worden door de betreffende accu te vervangen. Beter is dus om uw accu na elk gebruik, en ten minste 1x per maand volledig op te laden. Dit komt omdat accu’s voornamelijk “slijten” door ontladen. Hoe verder ontladen, hoe groter de “slijtage”. Te ver ontladen kan al na 1 of enkele keren voor een defecte accu zorgen. Een goede acculader verdient zichzelf dus snel terug.

Simpele of geavanceerde acculader?

Er zijn verschillende soorten acculaders, van hele simpele acculaders die met een constante stroom opladen en (hopelijk) afslaan wanneer de accu vol is, tot aan geavanceerde acculaders met variabele laadspanning, laad-ontlaad cycli, druppelladen en testmogelijkheden. Aanhangcars adviseert altijd om ten minste een acculader te nemen die kan druppelladen.

Omdat de meeste accu’s in aanhangwagens relatief weinig gebruikt worden adviseren wij om deze dan ten minste 1x per maand een paar dagen aan een druppellader aan te sluiten. Wanneer u de accu wel regelmatig belast adviseren wij om de accu elk eind van de werkdag aan de druppellader aan te sluiten. Met een goede acculader kunt u nooit te vaak opladen, dus beter te vaak dan te weinig aan de acculader.

Een geavanceerde druppellader kan ook gebruikt worden om een accu gedurende lange tijd op te slaan zonder capaciteitsverlies. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij een accu op een boottrailer, die zal immers waarschijnlijk in de winterperiode maandenlang niet gebruikt worden. De druppellader voorkomt dan ook kapotvriezen van een te ver ontladen accu, Accu’s ontladen ook wanneer ze niet gebruikt worden, dus kan een vol weggezette accu na een aantal maanden zover leeg zijn dat hij bij strenge vorst kapot vriest.

De simpele acculaders zijn vooral bedoeld voor accu’s die normaal gesproken via zonnepanelen of tijdens het rijden opgeladen worden. In een periode met weinig bijladen en veel gebruik, of wanneer u per ongeluk de autoradio of de lichten het weekend heeft laten aanstaan, kunt u dan even de accu bijladen. Deze zijn echter niet bedoeld om een accu in goede conditie te houden. Sterker nog, een goedkope acculader kan zelfs slecht zijn voor uw accu wanneer u die niet tijdig afkoppelt, Deze acculaders laden meestal met 4-6A, waardoor je bij een 100AH accu al snel 12-24 uur aan het laden bent, maar sommige van deze acculaders weten niet wanneer de accu “vol “is, en stoppen dus niet op tijd. Dit is bij even bijladen ook niet belangrijk, omdat je dan als gebruiker de lader aankoppelt en weer afkoppelt.

Daarnaast bestaan er nog snelladers, maar die worden meestal in garage’s e.d. ingezet. Aanhangcars heeft bijvoorbeeld ook een snellader in de werkplaats waarmee accu’s ook getest kunnen worden. Met een snellader kun je een accu binnen 60 minuten weer behoorlijk bijgeladen hebben.

Een acculader kopen bij Aanhangcars

Naast een compleet aanbod met alle denkbare types aanhangwagen vindt u bij Aanhangcars ook een uitgebreid assortiment met onderdelen en accessoires. Voor aanhangwagens met een elektrische installatie, en die zijn voorzien van een accu, bieden wij ook verschillende acculaders aan. Als u niet zeker weet welke acculader geschikt is voor uw aanhangwagen adviseren wij u graag bij de keuze van een goede acculader.

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.