Disselbak

Wanneer u een aanhangwagen gebruikt, en daarbij een opbergmogelijkheid zoekt voor uw gereedschap, spanbanden, bagagenet, disselslot, wielklem of andere losse items die u mee wilt nemen kan een materiaalkist, ook wel bekend als disselbak, een goede oplossing zijn. Bij Aanhangcars vindt u een ruime collectie kwalitatieve disselbak in verschillende vormen en maten.

Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-10 van 15

Van hoog naar laag sorteren
 1. De Haan HAV materiaalkist aluminium 900x380x150mm, voorzien van vlinderslot, voor montage op de dissel
  Materiaalkist aluminium 900x380x150mm, voorzien van vlinderslot, voor montage op de dissel
  Aluminium materiaalkist 900x380x150mm voorzien van vlinderslot. Bijzonder geschikt voor montage op de dissel van een aanhangwagen. Bij deze disselkist is het deksel, aan de scharnierzijde, iets terug liggend geplaatst waardoor het volledig kan worden geopend zonder te gaan wringen tegen het voorbord. Door de hoogte van slechts 150mm kan bij de meeste aanhangwagens het voorbord ook nog gewoon neergeklapt worden, terwijl de inhoud van de kist toch 51 liter bedraagt. (Foto's tonen ook de uitvoering met spansluiting) Lees verder
  € 225,66
 2. Aluminium materiaalkist 90 x 38 x 15 cm met spansluiting met terugliggend deksel
  Materiaalkist aluminium 900x380x150mm, voorzien van spansluiting, voor montage op de dissel
  Aluminium materiaalkist 900x380x150mm voorzien van spansluiting (exclusief hangslot). Bijzonder geschikt voor montage op de dissel van een aanhangwagen. Bij deze disselkist is het deksel, aan de scharnierzijde, iets terug liggend geplaatst waardoor het volledig kan worden geopend zonder te gaan wringen tegen het voorbord. Door de hoogte van slechts 150mm kan bij de meeste aanhangwagens het voorbord ook nog gewoon neergeklapt worden, terwijl de inhoud van de kist toch 51 liter bedraagt. Lees verder
  € 228,60
Pagina
per pagina

De voordelen van een disselbak

Een materiaalkist houdt uw gereedschap, spanbanden of andere losse zaken netjes opgeruimd, en altijd bij de aanhangwagen zelf. U loopt dan dus niet het risico dat u bijvoorbeeld uw bagagenet of spanbanden vergeet mee te nemen als u met de aanhangwagen de weg op gaat. Dit is een groot voordeel als een aanhangwagen bedrijfsmatig gebruikt wordt en afwisselend door verschillende mensen wordt meegenomen. Immers terug moeten rijden, of iets niet goed vast kunnen zetten levert al snel kosten of schade op.

De meeste disselbakken zijn ook voorzien van een slot of mogelijkheid tot het gebruiken van een hangslot en kunnen dus afgesloten worden. Als u de disselbak bijvoorbeeld gebruikt om uw gereedschap of wielklem in op te bergen is het toch wel een geruststellende gedachte dat uw spullen niet zomaar door iemand weggepakt kunnen worden.

Een disselbak op uw aanhangwagen

Bij aanhangwagens wordt een materiaalkist in veel gevallen voor op de dissel gemonteerd, en wordt om die reden dan ook wel disselbak genoemd. Er zit echter wel wat verschil tussen een disselbak, welke specifiek ontworpen is om op de dissel van een aanhangwagen geplaatst te worden of een materiaalkist, welke weliswaar op de dissel geplaatst kan worden, maar die ook in de bak van de aanhangwagen kan, of , wat ook veel gebeurt, in de bak van een pick-up truck geplaatst wordt. Kortom een materiaalkist is ook gelijk een disselbak, maar een disselbak is niet altijd een materiaalkist.

Persoon pakt een spanband uit de materiaalkist op de dissel van een gesloten aanhangwagen

Montage als disselbak

Met de montage van een materiaalkist als disselbak zit uw materiaalkist op een handige plek. Het voordeel van het gebruik als disselbak is dat deze altijd eenvoudig toegankelijk is en u geen laadruimte in de bak van de aanhangwagen verliest. Toch zijn er situaties waarbij het gebruik als disselbak niet kan, of niet praktisch is. Zo dient u rekening te houden met andere zaken die ook aan de voorkant gemonteerd kunnen zitten zoals bijvoorbeeld een reservewiel of een lier op liersteun.

Bij een aantal modellen aanhangwagens is bijvoorbeeld de dissel te kort zodat bij een gemonteerde disselbak het neuswiel niet meer goed bediend kan worden. Kortom, montage van de materiaalkist als disselbak is vaak de eerste keus, maar niet altijd de beste.

Onderbouw montage als materiaalkist

Een materiaalkist wordt, zoals eerder gezegd, in veel gevallen als disselbak gemonteerd. In een aantal gevallen, zoals bijvoorbeeld autotransporters en multitransporters met een lier op liersteun, kan montage op de dissel vaak gewoon niet. Ook bij aanhangwagens met neerklapbare laadborden rondom, zoals bijvoorbeeld plateauwagens, kan een disselkist ook in de weg zitten bij het neerklappen van het voorste bord. En als laatste kan er al iets anders zoals bijvoorbeeld een reservewiel gemonteerd zijn op de dissel. Voor deze gevallen hebben wij specifieke materiaalkisten die onder de laadbak gemonteerd kunnen worden.

Materiaalkist gemonteerd aan de onderzijde van de laadbak op een plateau aanhangwagen

Een materiaalkist voor uw aanhangwagen kopen bij Aanhangcars

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is een materiaalkist een waardevolle toevoeging aan uw aanhangwagen, maar zijn er een aantal zaken waar u bij aanschaf even over na moet denken. Bij Aanhangcars vindt u een ruim aanbod materiaalkisten in verschillende afmetingen en uitvoeringen. U kunt kiezen voor een aluminium kist die absoluut tegen een stootje kan of voor een kunststof uitvoering die vaak iets prijsgunstiger zijn. U kunt de materiaalkisten allemaal in onze showroom bekijken en met elkaar vergelijken. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van een materiaalkist en laten u graag de mogelijkheden zien.

Als u bij Aanhangcars een nieuwe aanhangwagen aanschaft en daar tegelijkertijd een aantal accessoires bij aanschaft, waaronder ook materiaalkisten, ontvangt u een interessante stapelkorting over de aangeschafte accessoires die kan oplopen tot 25%.

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.