Praktische informatie

In Nederland is de aanhangwagen niet weg te denken uit het straatbeeld. Veel mensen kopen een aanhangwagen omdat deze bijvoorbeeld erg handig zijn bij klussen in en om het huis, bij het vervoeren van meubels en zo zijn er nog legio voorbeelden op te noemen. Voor bedrijven is de aanhangwagen vaak een verlengstuk van de bedrijfswagen, of in sommige gevallen zelfs een mobiele werkplaats. De aanhangwagen is in de meeste gevallen dan ook een echt gebruiksvoorwerp waar een eigenaar geen emotionele binding mee heeft. Men schaft een aanhangwagen aan om mee te kunnen werken en helaas zien wij vaak dat het onderhoud aan de aanhangwagen een ondergeschoven kindje is. Toch heeft ook een aanhangwagen onderhoud nodig waardoor deze ook voor langere tijd garant staat voor een probleemloos gebruik.

Wij geven u graag wat tips en informatie in zake de aankoop, het gebruik en het onderhoud van een aanhangwagen.


Covid-19 informatie

Aanhangcars hanteert de nodige voorzorgsmaatregelen met betrekking tot Covid-19 om onze verkoop, levering en service veilig door te kunnen laten gaan zoals u van ons gewend bent.

Bekijk het gehele artikel

Aanhangcars bedrijfspand met verkoopterrein

De zekerheden die u van Aanhangcars krijgt

Aanhangcars is al meer dan 15 jaar een gevestigde naam als onafhakelijke aanhangwagen dealer. Wij laten u graag zien welke zekerheden u kunnen geven bij het kopen van een aanhangwagen.

Bekijk het gehele artikel

Aanhangcars bedrijfspand met verkoopterrein

Aanhangcars garandeert de beste prijs

Bij Aanhangcars vinden wij het vanzelfsprekend dat u recht hebt op het beste product, met de service en garantie die u van ons mag verwachten, zonder dat u daar extra voor hoeft te betalen.

Bekijk het gehele artikel

Afvinken controlepunten voor garantie op uw aanhangwagen

Garantie op uw aanhangwagen

Uiteraard krijgt u bij ons garantie op uw nieuwe aanhangwagen. Wij lichten in dit artikel toe wat deze garantie inhoudt en hoe u, indien nodig, aanspraak op deze garantie kunt maken .

Bekijk het gehele artikel

Aanhangcars klantenservice

De Aanhangcars klantenservice

Hoe kan ik bij u een aanhangwagen bestellen en betalen? Kan ik een aanhangwagen ook door u laten bezorgen? Op de klantenservice pagina geven wij antwoord op deze en andere vragen.

Ga naar de klantenservice

Auto met nieuw aangeschafte aanhangwagen

Tips voor uw nieuwe aanhangwagen

Wat is een COC verklaring? Waar zit het chassisnummer op een aanhangwagen? Zomaar enkele voorbeelden van vragen die bij u op kunnen komen na aanschaf van een aanhangwagen.

Lees verder over dit onderwerp


Het gebruik van een aanhangwagen

Een aanhangwagen op de juiste wijze aankoppelen

Het aan- en afkoppelen van een aanhangwagen is niet moeilijk. Er zijn echter wel een paar punten waar men op moet letten. Op de pagina 'Aanhangwagen aankoppelen' vertellen wij u graag op welke manier u een aanhangwagen het beste aan- en af kunt koppelen.

Bekijk het gehele artikel

Een aanhangwagen op de juiste wijze beladen

Het weggedrag van een aanhangwagen is afhankelijk van enkele factoren. De wijze van beladen speelt hier een enorme grote in. Wij leggen uit met hoeveel gewicht een aanhangwagen beladen mag worden en hoe een aanhangwagen op de juiste wijze beladen wordt.

Bekijk het gehele artikel

Een slingerende aanhangwagen voorkomen

Iedere autobestuurder heeft er wel over gehoord, de horrorverhalen over slingerende aanhangwagens en de ongelukken die erdoor gebeuren. Toch is een slingerende aanhangwagen goed te voorkomen. Wij geven u graag enkele bruikbare tips .

Bekijk het gehele artikel

Welke trekhaakhoogte voor een aanhangwagen?

De trekhaakhoogte heeft een grote invloed op de stand van een aanhangwagen achter het trekkende voertuig, en daarmee ook op het rijgedrag. Wij laten in dit artikel zien wat de juiste trekhaakhoogte is en welke gevolgen een verkeerde trekhaakhoogte kan hebben.

Bekijk het gehele artikel

Standaard licht neuswiel voor een aanhangwagen

Het gebruik van een neuswiel

Het neuswiel van een aanhangwagen dient als ondersteuning van de trekdissel als de aanhangwagen wordt weggezet. Wij leggen in dit artikel uit hoe een neuswiel gebruikt moet worden en wat de gevolgen kunnen zijn bij verkeerd gebruik van een neuswiel.

Bekijk het gehele artikel

Geboute V dissel van een aanhangwagen

Wat doet de dissel van een aanhangwagen?

De dissel van een aanhangwagen vervult een belangrijke functie. Deze verbindt namelijk de aanhangwagen met het trekkende voertuig. Welke verschillende dissels bestaan er nu eigenlijk en wat zijn de voor- en nadelen van deze uitvoeringen?

Bekijk het gehele artikel

Disselslot als diefstalbeveiliging aanhangwagen

Een aanhangwagen tegen diefstal beveiligen?

Aanhangwagens zijn roofgoed en erg in trek bij het dievengilde. Wij geven u tips en adviezen om uw aanhangwagen tegen diefstal te beveiligen, en het een dief zo moeilijk te maken om uw aanhangwagen mee te kunnen nemen.

Bekijk het gehele artikel

Wielen van een tandemas open aanhangwagen

Aanhangwagen wielen balanceren?

Als een aanhangwagen trilt achter de auto denkt men vaak als eerste dat de wielen van de wagen gebalanceerd moeten worden. Dat is echter niet altijd het geval. In dit artikel leggen wij uit wat eventuele oorzaken van trillingen kunnen zijn, en wat er aan te doen is.

Bekijk het gehele artikel

Open remtrommel van een geremde aanhangwagen

Hoe werkt het remsysteem van een aanhangwagen?

Geremde aanhangwagens zijn uitgerust met een eigen remsysteem dat meehelpt om de aanhangwagen af te remmen. Hoe werkt dit remsysteem nu eigenlijk precies, en wat kunt u er zelf aan onderhoud aan plegen?

Bekijk het gehele artikel


Onderhoud plegen aan een aanhangwagen

Onderhoud aan een aanhangwagen

Ook voor 'Onderhoud' en reparatie aan uw aanhangwagen kunt u bij ons terecht. Onze vakbekwame medewerkers beschikken over de benodigde kennis en ervaring om uw aanhangwagen in goede conditie te houden zodat u altijd op uw aanhangwagen kunt vertrouwen.

Bekijk het gehele artikel

Accu van een kipper aanhangwagen

Onderhoud aan de accu van een aanhangwagen

Sommige aanhangwagens, zoals bijvoorbeeld kippers, kunnen uitgerust zijn met een accu. Om een accu in goede conditie te houden is het van belang dat deze regelmatig, en op de juiste wijze, wordt geladen. Zo blijft ook de betrouwbaarheid van de accu, en dus ook de aanhangwagen, gewaarborgd.

Bekijk het gehele artikel

Schema's aanhangwagen verlichting

Op de pagina 'Verlichting' laten wij u zien welke zaken u zelf kunt controleren bij een eventuele storing in de verlichting van uw aanhanger. U vindt hier tevens aansluitschema's voor de meest voorkomende stekkers die op aanhangwagens worden gebruikt.

Bekijk het gehele artikel

Wielbouten vastzetten of natrekken

Ook bij aanhangwagens is het, net als bij auto's, van belang dat de wielbouten op de juiste manier, en met de juiste kracht vast worden gezet. Wij leggen op de pagina 'Wielbouten vastzetten' uit hoe de wielbouten vastgezet moeten worden en waarom het belangrijk is om dit op de juiste manier te doen.

Bekijk het gehele artikel

Welke bandenspanning bij een aanhangwagen?

Net als bij een auto is het ook zaak om de banden van een aanhanger op de juiste spanning te houden. De maximum bandenspanning staat in de meeste gevallen vermeld op de band. Op de pagina 'Bandenspanning' kunt u een schema vinden waarin wij de juiste bandenspanning voor de meest gangbare banden die onder aanhangwagens worden gebruikt.

Bekijk het gehele artikel

Hoe werkt de torsie as van een aanhangwagen?

Waren aanhangwagens in het verleden veelal voorzien van bladvering, tegenwoordig zijn ze meestal uitgerust met torsieassen. Hoe werkt een torsie as nu eigenlijk? In dit artikel leggen wij dit uit en laten u zien welke gegevens u nodig bent als u ooit een as onder uw aanhangwagen zou moeten vervangen.

Bekijk het gehele artikel


Regel- en wetgeving omtrent aanhangwagens

Welk rijbewijs voor een aanhangwagen?

Wilt u weten welk rijbewijs u nodig bent voor het trekken van een aanhangwagen? Op de pagina 'Rijbewijs' leggen wij uit welke aanhangwagens u mag trekken met alleen rijbewijs B en bij welke aanhangwagens u moet beschikken over het zogenaamde aanhangwagenrijbewijs B/E.

Bekijk het gehele artikel

Wetgeving aangaande aanhangwagens

Veel mensen stellen de vraag aan welke eisen een aanhangwagen voor de wet moet voldoen. Op de pagina 'Wetgeving' hebben wij een klein overzicht gemaakt waarin we de eisen laten zien waaraan een aanhangwagen volgens de wetgeving moet voldoen. Wij gaan in dit artikel ook kort in op de vraag hoe een aanhangwagen verzekerd moet zijn.

Bekijk het gehele artikel

Een aanhangwagen terugkeuren

Een aanhangwagen kan een dusdanig hoog bruto gewicht hebben waardoor u er niet met het B of B+ rijbewijs mee mag rijden. U hebt in dat geval de mogelijkheid om de betreffende aanhangwagen terug te laten keuren waarbij het bruto gewicht officieel door het RDW wordt gewijzigd in de kentekenpapieren.

Bekijk het gehele artikel

APK voor aanhangwagens. Zin of onzin?

De Europese politiek voert voorlopig nog geen verplichte APK keuring voor aanhangwagens is. Net als bij elk voertuig is ook bij een aanhangwagen periodiek onderhoud erg belangrijk voor een veilig gebruik. U kunt het onderhoud laten doen bij een aanhangwagendealer, maar een deel kunt u ook zelf doen.

Bekijk het gehele artikel

Rijden met een aanhanger in het buitenland

Wat de verkeersregels voor het rijden in Nederland zijn weet men over het algemeen wel. Wat nu als u met een aanhangwagen naar het buitenland toe gaat? Dan krijgt u in veel gevallen met andere regel- en wetgeving te maken. Wij hebben enkele punten in zake het rijden met een aanhanger in het buitenland voor u op een rijtje gezet.

Bekijk het gehele artikel

Nieuwe aanhangwagen inschrijven in België

Aanhangcars verkoopt met grote regelmaat nieuwe aanhangwagens naar België. Het is vrij eenvoudig om een nieuwe aanhangwagen vanuit Nederland in België in te kunnen schrijven. In dit artikelen laten wij zien welke stappen u dient te volgen als u in Nederland een nieuwe aanhangwagen hebt aangeschaft en deze in België in wilt schrijven.

Bekijk het gehele artikel


Diverse artikelen

Wat maakt een band tot aanhangerband?

Wat is het verschil tussen een autoband en een aanhangerband? Wat zijn de kenmerken van een aanhangerband? Wat houdt de codering op een aanhangerband in en waar staan de verschillende cijfers en letters voor? U leest het allemaal in dit artikel.

Bekijk het gehele artikel

Tweedehands aanhangwagen kopen?

Bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf van een aanhangwagen en overweegt u een tweedehands aanhangwagen te kopen? Om te voorkomen dat u eventueel een kat in de zak koopt hebben wij op de pagina 'Tweedehands' een aantal punten op een rij gezet die u volgens onze mening zeker moet controleren voordat u daadwerkelijk tot aankoop van een tweedehands aanhangwagen overgaat.

Bekijk het gehele artikel

Uw oude aanhangwagen inruilen

Bij aankoop van een nieuwe aanhangwagen kunt u uw oude wagen ook bij ons inruilen. Wij informeren u graag welke informatie wij in dat geval van u nodig zijn om u een zo eerlijk mogelijke inruilprijs te kunnen bieden .

Bekijk het gehele artikel

Aanhangwagen afmetingen en gewichten

Wat zeggen opgegeven afmetingen over de exacte grootte van een aanhangwagen? Wat houden begrippen als bruto, netto en eigen gewicht in? We proberen het duidelijk te maken in dit artikel.

Bekijk het gehele artikel

De aanhangwagen is ook milieuvriendelijk

De aanhangwagen past uitstekend in een milieuvriendelijk beleidsplan. Wij leggen u graag uit op welke manier de aanhangwagen milieuvriendelijk is.

Bekijk het gehele artikel

Aanhangwagen downloads

Op de pagina downloads kunt u handleidingen van aanhangwagens, montagehandleidingen voor huiven en dergelijke vinden.

Bekijk het gehele artikel

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.