Praktische informatie

In deze sectie willen wij u graag wat algemene praktische informatie geven over aanhangers, het kopen van een aanhanger en het gebruik van, en rijden met een aanhanger.

Op de pagina ‘Verlichting’ laten wij u zien welke zaken u zelf kunt controleren bij een eventuele storing in de verlichting van uw aanhanger. U vindt hier tevens aansluitschema’s voor de meest voorkomende stekkers die op aanhangwagens worden gebruikt.

Ook voor ‘Onderhoud’ en reparatie aan uw aanhangwagen kunt u bij ons terecht. Onze vakbekwame medewerkers beschikken over de benodigde kennis en ervaring om uw aanhangwagen in goede conditie te houden zodat u altijd op uw aanhangwagen kunt vertrouwen.

Wilt u weten welk rijbewijs u nodig bent voor het trekken van een aanhangwagen? Op de pagina ‘Rijbewijs’ leggen wij uit welke aanhangwagens u mag trekken met alleen rijbewijs B en bij welke aanhangwagens u moet beschikken over het zogenaamde aanhangwagenrijbewijs B/E.

Bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf van een aanhangwagen en overweegt u een tweedehands aanhangwagen te kopen? Om te voorkomen dat u eventueel een kat in de zak koopt hebben wij op de pagina ‘Tweedehands’ een aantal punten op een rij gezet die u volgens onze mening zeker moet controleren voordat u daadwerkelijk tot aankoop van een tweedehands aanhangwagen overgaat.

Veel mensen stellen de vraag aan welke eisen een aanhangwagen voor de wet moet voldoen. Op de pagina ‘Wetgeving’ hebben wij een klein overzicht gemaakt waarin we de eisen laten zien waaraan een aanhangwagen volgens de wetgeving moet voldoen. Wij gaan in dit artikel ook kort in op de vraag hoe een aanhangwagen verzekerd moet zijn.

Net als bij een auto is het ook zaak om de banden van een aanhanger op de juiste spanning te houden. De maximum bandenspanning staat in de meeste gevallen vermeld op de band. Op de pagina ‘Bandenspanning’ kunt u een schema vinden waarin wij de juiste bandenspanning voor de meest gangbare banden die onder aanhangwagens worden gebruikt.

In het blokje 'Praktische Info' vindt u links naar alle pagina's met informatie over verschillende onderwerpen.

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.