Aanhangwagen onderhoud en reparatie

Zowel voor onderhoud als reparatie kunt u met uw aanhangwagen bij Aanhangcars terecht. Onze, in aanhangwagens gespecialiseerde, monteurs worden regelmatig bijgeschoold en zijn op de hoogte met de nieuwste aanhanger technieken, veiligheidseisen en werkmethodes.

Regulier onderhoud:

Veel fabrikanten van aanhangwagens stellen hun eigen onderhoud- en controleschema op. Meer informatie hierover vind u in het onderhoudsboekje of de handleiding, of op de website van de betreffende fabrikant.

De minimale onderhoudsinterval die wij voorschrijven is:

  • Na de eerste 100 km dienen de wielmoeren nagetrokken (aangedraaid) te worden. Dit kunt u eenvoudig zelf doen met behulp van een wielsleutel.
  • Na de eerste 1000 km dient een inspectie van alle draaiende delen plaats te vinden. Deze inspectie is een service-inspectie welke wij gratis uitvoeren.
  • Na 10.000 km, of maximaal 2 jaar na aanschaf, moet de aanhangwagen de eerste onderhoudsbeurt krijgen.
  • Vanaf dat moment elke 10.000 km, of minimaal 1 maal per jaar, is een onderhoudsbeurt voorgeschreven.

Onderhoud van de aanhangwagen

Als vakdealer zijn wij uitgerust om naast periodiek onderhoud ook grote of kleine reparaties aan uw aanhanger uit te voeren. Bij kleine reparaties en onderhoud kan u meestal uw aanhangwagen dezelfde dag weer ophalen. Bij grotere reparaties of onvoorziene mankementen kan het langer duren. Tegen een geringe vergoeding kunt u, indien beschikbaar,dan een aanhangwagen van ons gebruiken. Een onderhoudsbeurt wordt vooraf met u doorgesproken en daar krijgt u dus ook vooraf een prijsopgave voor.

Monteur trekt wielbouten van aanhangwagen aan

Werkzaamheden die onder een onderhoudsbeurt voor een aanhangwagen vallen.

Eventuele herstelwerkzaamheden of vervangende onderdelen worden tot een bedrag van € 50,= direct vervangen, indien de extra kosten meer dan €50 ,= zijn, wordt u eerst een prijsopgave gedaan. Dit doen wij om de kosten voor u zo laag mogelijk te houden. Bij een complete onderhoudsbeurt van uw aanhangwagen controleren we een aantal zaken:

Bewegende delen van de aanhangwagen

Wij controleren alle draaiende delen en aan slijtage onderhevige onderdelen. Dat zijn de remtrommels, banden, torsieas, oplooprem, breekkabel, neuswiel, schokbrekers, uitdraaipoten en de naven. Deze worden gecontroleerd, gesmeerd waar nodig en eventueel bijgesteld. Daarnaast worden de sluitingen van de aanhangwagen gecontroleerd. En wordt een visuele inspectie gedaan van het onderstel en chassis.

Verlichting van de aanhangwagen

De remlichten, achterlichten, mistachterlicht, achteruitrijverlichting, breedtelampjes en zijmarkering wordt gecontroleerd en waar nodig en binnen budget worden lampjes, verlichtingsglaasjes en of complete verlichtingsunits direct vervangen. De verlichtingskabel wordt visueel gecontroleerd op doorslijten en de stekker wordt gecontroleerd en ingespoten met een vocht en corrosiewerend middel.

Technisch rapport

De uitgevoerde werkzaamheden en de inspectie van de aanhangwagen worden weergegeven in een technisch rapport.

Aanhangwagen reparaties

Altijd prijsopgave vooraf

Wanneer u uw aanhangwagen voor reparatie aanbiedt, krijgt u altijd vooraf een prijsopgave. Daarnaast zullen wij u altijd informeren wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van uw aanhangwagen. Bij onvoorziene kosten, hoger dan € 75,=, worden de reparatiewerkzaamheden stopgezet en wordt u eerst een nieuwe prijsopgave gedaan en toestemming gevraagd door te gaan met de reparatie.

Merken aanhangwagens

Wij repareren aanhangwagens van Anssems, Eduard, Hapert, Saris, Sallas, Kalf, Powertrailer, Daxara, Humbaur, IZI-Trailer, Pega, maar ook eigenbouw of merken die hierboven niet staan. Waar mogelijk gebruiken wij altijd originele onderdelen. U ontvangt altijd een gespecificeerde factuur waarop de werkzaamheden en vervangen onderdelen duidelijk omschreven zijn.

Aanhanger onderdelen

Naast reparatie kunt u ook bij ons terecht voor aanhanger onderdelen. Veel onderdelen voor uw aanhanger hebben wij op voorraad liggen. Voor specifieke onderdelen is het mogelijk dat wij deze moeten bestellen. U kunt de onderdelen bij ons op komen halen, maar wij kunnen deze ook opsturen, kleinere onderdelen als pakketpost, en grotere onderdelen via een distributeur.

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.