Spanbanden

Bij Aanhangcars vindt u niet alleen een compleet assortiment aanhangwagens, maar ook diverse accessoires die een aanvulling vormen op het gebruik van een aanhangwagen zoals bijvoorbeeld spanbanden. Met spanbanden kunt u de lading van uw aanhangwagen zodanig vast zetten dat deze niet kan gaan schuiven of zelfs van de aanhangwagen kan vallen tijdens het transport.

Tonen als Lijst Foto-tabel

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De juiste spanbanden kopen voor het gebruik

De verschillende vormen van lading vragen elk om een andere manier waarop deze wordt vast gezet op de aanhanger tijdens het vervoer.

  • Spanband met klem (bagageband)
  • Spanband met vaste ratel
  • Spanband met haak en losse ratel
  • Auto transportband
  • Motorspanband

Spanband met klem (bagageband)

De bagageband is daarvoor bedoeld, om een koffer of andere bagage te beschermen tegen openschieten. Dit type spanband wordt ook vaak gebruikt voor het vastzetten van fietsen, surfplanken en andere zaken op dakdragers of kleine aanhangwagens, maar is daar eigenlijk niet geschikt voor omdat de klem kan gaan glijden. Bij het glijden van de klem kan de lading los schieten met alle gevolgen van dien.

Spanband met vaste ratel

De spanband met vaste ratel is wel geschikt voor het vastzetten van fietsen, surfplanken, en andere soorten lading. Het nadeel is dat de spanband en ratel aan elkaar vastzitten. Dit type spanband is bij juist gebruik van de ratel veilig, je moet alleen uitkijken dat de metalen ratel geen schade geeft aan de lading die je wilt vervoeren. Bij dit type wordt vaak geen maximale last ik Kg opgegeven dus raden wij gebruik af bij scooters, motoren of andere zwaardere lading.

Spanband met haak en losse ratel

De spanband met haak en losse ratel is zowel ongekeurd, als gekeurd verkrijgbaar Bij een gekeurde spanband staat altijd op de spanband vermeld tot welke trekkracht deze belast mag worden. Voor het vastzetten van scooters, motoren en boten adviseren wij de gekeurde 2 tons spanband met haak en losse ratel. Door het gebruik van de stalen haak is een eenvoudige en veilige bevestiging mogelijk, zowel van de spanband als van de haak. Voor zwaardere lading adviseren wij de 4 tons spanband met haak en losse ratel.

Auto transportband

Voor het transport van auto’s bestaan er niet alleen speciale autoambulances, er bestaan ook speciale auto transportbanden. Met deze speciale spanbanden kan een voertuig niet alleen stevig aan de wielen, maar ook zonder kans op beschadiging aan de velgen, vast gesjord worden. Bij het transporteren van een auto op een autoambulance dienen de sjorbanden namelijk altijd aan de wielen vastgesjord te worden omdat de vering van de auto tijdens het vervoer in kan veren. Hierdoor kunnen sjorbanden, die aan de auto zelf zijn bevestigd, hun spanning verliezen en in het ergste geval zelfs los komen.

Motorspanband

Ook voor het transport van een motorfiets bestaat er de speciale TyreFix motorspanband. Deze spanband wordt over het achterwiel heen gelegd om de motorfiets vast te zetten. Net als bij het vervoer van een auto op een aanhanger moet ook een motorfiets zodanig vastgezet worden dat een spanband, bij het inveren van de schokdempers, hun spanning niet verliezen of los kunnen komen. Door plaatsing van de TyreFix motorspanband direct over het achterwiel kan deze niet loskomen als de schokdemping van de motorfiets inveert.

Spanbanden kopen bij Aanhangcars in Kampen

Naast een ruim assortiment aanhangwagens vindt u bij Aanhangcars in Kampen ook een ruim aanbod accessoires waarmee u uw nog completer kunt maken. U kunt bij ons diverse artikelen kopen voor het vastzetten van lading in uw aanhangwagen zoals sjorbanden en een ladingvastzetsysteem, maar ook voor speciale autospanbanden en motorspanbanden bent u bij ons dus aan het goede adres.

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.