Steunpoten

Heeft uw aanhangwagen wat ondersteuning nodig bij het laden en lossen? Dan kunnen steunpoten voor een aanhanger uitkomst bieden. Autoambulances en kippers zijn zo enkele voorbeelden van aanhangwagens waar deze vaak op worden gebruikt. Ze worden echter niet alleen op zwaardere aanhangwagens gebruikt. Ook als u bijvoorbeeld met een kruiwagen de laadbak van uw aanhangwagen in wilt rijden kunnen steunpoten erg handig zijn.

Tonen als Lijst Foto-tabel

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom steunpoten voor een aanhanger gebruiken?

De voornaamste reden voor het gebruik van steunpoten is om te voorkomen dat een aanhanger achterover kantelt. Dit kan zijn bij het laden en lossen, als er veel gewicht achterop de laadvloer komt. Bij voertuigtransporters is dit bijvoorbeeld het geval bij het op- en afrijden. Zonder de juiste ondersteuning zal de aanhanger niet alleen achterover kantelen, er komt ook een grote kracht op de koppeling en de trekhaak van het trekkende voertuig te staan. Met steunpoten wordt dit dus voorkomen. Het gebruik van steunpoten kan echter ook een groot voordeel bieden bij lichtere aanhangwagens waarbij u regelmatig in en uit moet stappen.

Bij zwaardere last altijd per set gebruiken

Wij adviseren om bij zware aanhangers altijd een even aantal steunpoten te gebruiken. Als u alleen wilt voorkomen dat de aanhangwagen achterover kantelt gebruikt u dus twee stuks aan de achterzijde. Als u de aanhangwagen wilt stabiliseren gebruikt u vier poten waarbij er twee aan de voor-, en twee aan de achterzijde zijn geplaatst. Als u altijd een even aantal gebruikt wordt het gewicht goed verdeeld over de aanhangwagen. Als u maar één steunpoot zou gebruiken, en dan een voertuig op zou rijden, is er een reële kans dat het chassis van de aanhanger krom trekt. Bij lichtere aanhangwagens, zoals bijvoorbeeld een bagagewagen, is dit natuurlijk een ander verhaal. Daar kunt u prima af met maar één steunpoot omdat de belasting maar heel klein is.

Steunpoten kunnen ook worden gebruikt om een aanhanger of caravan te stabiliseren. Een verkoopwagen is zo een goed voorbeeld waarbij ze worden gebruikt voor stabilisatie. Hiervoor worden uitdraaibare exemplaren, of speciale caravansteunen, gebruikt. Deze kunnen, middels een slinger, op exact de juiste lengte worden uitgedraaid.

De meeste steunpoten die onder de laadbak worden gemonteerd zijn kantelbaar. Dit betekent dat ze na gebruik een kwart slag kunnen worden gedraaid zodat ze in de lengterichting langs het chassis komen te liggen. U hebt dus geen last van, onder de aanhanger, uitstekende delen.

Aanhanger steunpoten kopen bij Aanhangcars

Bij Aanhangcars vindt u diverse uitvoering van de steunpoten. Eenvoudige valsteunpoten die vaak worden toegepast op lichte aanhangwagens, motortrailers en bagagewagens. Uitvoeringen die kantel- en verstelbaar zijn, veelal toegepast onder zware professionele aanhangwagens. Aanhangcars heeft ze allemaal.

Kantelbare steunpoten aan de achterkant van een kipper aanhanger

Copyright © 2024 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.