Loofrekken

Vervoert u in uw aanhangwagen regelmatig lading die niet veel weegt, maar wel veel volume heeft? Dan zijn loofrekken voor een aanhanger wellicht een goede investering. Hiermee wordt het laadvolume van uw aanhanger namelijk op een eenvoudige manier ongeveer verdrievoudigd.

Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-10 van 31

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vergroot snel en eenvoudig het laadvolume van een aanhanger

Loofrekken voor een aanhanger worden eenvoudig boven op de borden van de laadbak geplaatst. Ze voegen in de meeste gevallen 60 tot 70 centimeter extra hoogte toe aan het laadvolume van de aanhanger. Verwar hierbij laadvolume niet met laadvermogen. Het laadvermogen geeft aan hoeveel gewicht een aanhanger netto aan lading mag vervoeren. Een aanhanger mag dus niet opeens meer gewicht laden als er loofrekken voor een aanhanger op worden geplaatst. Alleen de hoogte, en daarmee ook de inhoud, van de laadbak wordt vergroot. De rekken worden ook veel gebruikt door hoveniers en aannemers maar komen we ook veel tegen in de bosbouw. Snoeiafval is een voorbeeld van lading die veel volume heeft en in verhouding weinig weegt, en die ook heel makkelijk kan worden meegenomen als er loofrekken op de aanhanger zijn gemonteerd.

Ideaal op een kipper, maar ook nuttig op andere aanhangers

Loofrekken zien we veelal gebruikt worden op een kipper aanhangwagen omdat deze bij uitstek geschikt is voor het vervoer van stortgoed. De rekken scharnieren in de meeste gevallen aan de bovenzijde wat inhoudt dat zij kunnen schommelen als de laadbak achterover, of naar één van beide zijkanten, wordt gekiept. Ze zijn echter niet alleen geschikt voor gebruik op een kipper, ook op een bakwagen, plateauwagen of multitransporter kunnen ze prima worden toegepast.

Gesloten maar toch open

Een loofrek bestaat uit een rechthoekig frame dat is samengesteld uit kokerprofielen, met daartussen een grofmazig metalen gaaswerk. Door het open gaaswerk laten de rekken de rijwind volledig door en hoeft u dus niet bang te zijn voor een hoger brandstofverbruik. De loofrekken worden eenvoudig met een set extra hoekrongen bovenop de bestaande borden van de laadbak geplaatst. Dit betekent dat ze, indien nodig, ook heel makkelijk weer af te nemen zijn zonder daarvoor gereedschap te hoeven gebruiken. De open bovenzijde kan worden afgedekt met een aanhangernet of een fijnmazig meshnet.

Wat is het voordeel van loofrekken tegenover opzetborden?

Opzetborden zijn namelijk ook tot wel 70 centimeter hoog verkrijgbaar. Aluminium opzetborden zijn echter niet alleen stuk duurder dan loofrekken, ze zijn ook een stuk zwaarder. Met aluminium opzetborden blijft er dus minder gewicht over dat er nog geladen mag worden. Opzetborden zijn ook helemaal gesloten waardoor de luchtweerstand wordt verhoogd, en als gevolg ook het brandstofverbruik omhoog gaat.

Loofrekken voor een aanhanger kopen bij Aanhangcars

Bij Aanhangcars vindt u een groot aanbod aan accessoires en onderdelen van verschillende merken. Zo bent u bij ons onder meer aan het juiste adres als u bijvoorbeeld Humbaur loofrekken, of loofrekken voor een Eduard aanhanger, zoekt. Wij kunnen veelal uit voorraad leveren. Mochten we onverhoopt geen rekken voor uw aanhanger op voorraad hebben kunnen wij die uiteraard gewoon voor u bestellen.

Loofrekken op een Eduard kipper aanhangwagen

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.