Gaasnetten

Volgens de wegenverkeerswet is de gebruiker van een aanhanger verplicht om de lading zodanig vast te zetten dat deze niet van de aanhanger af kan vallen. Dit kan in theorie al door de lading vast te zetten met stukken touw, maar bij een controle zal dat altijd de aandacht trekken. Met behulp van spanbanden, een ladingvastzetsysteem , vlakzeil of een bagagenet gaat dit natuurlijk een stuk sneller, veiliger en makkelijker. Maar wat nu als u een berg zand, aarde, zaagsel of ander bulkproduct wat kan wegwaaien of stuiven moet vervoeren? Dan biedt het fijnmazige aanhangwagennet ofwel meshnet de oplossing.

Tonen als Lijst Foto-tabel

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Is het gebruik van een aanhangwagennet of meshnet verplicht?

Nee, dat is een wijdverbreid misverstand. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebruik van een aanhangwagennet niet verplicht. U bent wel altijd verplicht om de lading van uw aanhanger zodanig vast te zetten dat dit niet uit de laadbak kan vallen. wanneer u grote en zware lading vervoert, zoals bijvoorbeeld meubelen of witgoed zoals een koelkast, zet u die vast met spanbanden. In dat geval hoeft u er niet ook nog een net overheen te spannen. Een aanhangwagennet is niet gemaakt om zware lading te zekeren. De materialen waar een bagagenet of meshnet van gemaakt is zijn daar niet geschikt voor.

Welk aanhangwagennet moet ik kopen?

Aanhangwagennetten zijn verkrijgbaar als bagagenet of meshnet. Het bagagenet is het meest voorkomende aanhangwagennet. Dit net is als het goed is geweven uit sterk kunststof en heeft mazen van 5 tot 10 centimeters. Dit volstaat prima als u dozen , brandhout of snoeiafval moet vervoeren. Het feit dat de mazen vrij groot zijn betekent wel dat een standaard bagagenet niet geschikt is voor losse bulklading als zand en grind. Verwar het bagagenet voor aanhangwagens ook niet met de bagagenetten die verkocht worden voor in de kofferbak van een auto. Deze netten zijn meestal van minder sterk materiaal, en daarom niet geschikt voor het gebruik op een aanhangwagen.

Aanhangwagennetten zijn ook verkrijgbaar als fijnmazig meshnet. Het fijnmazig meshnet is speciaal ontwikkeld voor het beschermen van bulklading die kan gaan stuiven of wegwaaien zoals zand, grond, zaagsel en dat soort producten. Door de geweven kunststof structuur en de hele fijne mazen wordt lading zoals zand beschermt tegen wegwaaien of stuiven terwijl de flexibiliteit van het net ervoor zocht dat dit fijnmazige meshnet goed en gemakkelijk over de aanhangwagen gespannen kan worden. Het elastiek rondom zorgt voor een snelle montage en demontage. Kortom een fijnmazig meshnet is te gebruiken als bagagenet, maar ook voor bulklading.

Een goed fijnmazig aanhangwagennet kopen?

Bij Aanhangcars vindt u een groot aanbod spanbanden, bagagenetten en fijnmazige aanhangwagennetten van professionele kwaliteit in diverse afmetingen. U vindt dus niet alleen een ruim assortiment aanhangwagens maar ook allerhande accessoires waarmee u ook veilig lading kunt vervoeren op uw aanhangwagen. In ons assortiment vindt u ook verschillende materiaalkisten die, gebruikt als disselkist, een ideale opbergplek zijn voor spanbanden en het fijnmazige aanhangwagennet die u bij uw aanhangwagen gebruikt.

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.