In verband met een storing zijn wij op dit moment niet in staat om uw e-mail te behandelen.

Uw aanhangwagen inruilen

Net als bij de aanschaf van een nieuwe auto komt het ook bij de aanschaf van een nieuwe aanhangwagen wel voor dat een klant zijn oude aanhangwagen in wil ruilen. Inruil van een aanhangwagen is bij ons wel mogelijk, maar wij adviseren onze klanten altijd eerlijk om een aanhangwagen zelf op de tweedehands markt te verkopen. De praktijk wijst namelijk uit dat tweedehands aanhangwagens in veel gevallen beduidend meer opbrengen dan dat wij er aan inruil voor kunnen geven. Het kan dus beslist lonend zijn om een gebruikte aanhangwagen zelf te verkopen in plaats van deze in te ruilen.

Inruil gebruikte aanhangwagen

Inruilprijs van uw aanhangwagen bepalen

Om een juiste inruilwaarde te bepalen is uiteindelijk een fysieke controle van de in te ruilen aanhangwagen noodzakelijk. Omdat veel van onze klanten van ver weg komen is dit niet altijd praktisch te realiseren. Om deze reden bieden wij de mogelijkheid om een indicatieve inruilprijs per mail te ontvangen. Deze indicatie is dan gebaseerd op de door u verstrekte informatie en eventuele foto’s.

Om een goede indicatie van de inruilwaarde te kunnen geven is het voor ons belangrijk dat u ons de volgende gegevens van de wagen verstrekt:

  • Het merk van de aanhangwagen
  • Het chassisnummer en, indien van toepassing, het kenteken
  • Het type / model / uitvoering van de wagen
  • Het bouwjaar
  • De afmeting
  • Het bruto totaalgewicht en netto laadvermogen
  • COC verklaring en eventueel kentekenpapieren aanwezig
  • De algehele staat van de aanhangwagen*
  • Enkele actuele en duidelijke foto’s van de wagen

*Om de staat van de wagen te kunnen bepalen kunt u ook de checklist gebruiken op onze pagina tweedehands aanhangwagen kopen.

Wij kunnen de definitieve inruilprijs pas bepalen op het moment dat wij de in te ruilen aanhangwagen fysiek hebben kunnen controleren. Hoe duidelijker, en completer, de door u verstrekte informatie is, hoe groter de kans is het dat de indicatieve inruilprijs gelijk zal zijn aan de uiteindelijke definitieve inruilprijs. Klanten die de eerder genoemde checklist gebruiken, en dan ook complete informatie hebben gegeven, zien vrijwel nooit een verschil tussen de indicatieve en definitieve inruilwaarde. Deze werkwijze zorgt er voor dat wij elke klant een reële inruilprijs voor een in te ruilen aanhangwagen kunnen geven, ongeacht de wagen waar hij op ingeruild wordt.

Indien bij de fysieke controle toch gebreken of defecten gevonden worden, die niet op voorhand per email aan ons doorgegeven zijn, dan wel die niet eenduidig blijken uit de gemailde foto’s zal de inruilwaarde alsnog daarvoor aangepast worden. U kunt hierbij denken aan verregaande of afwijkende slijtage aan de banden, fouten in de verlichting, speling op de wiellagers, kapotte torsievering, mankementen aan disselkop of oplooprem (indien aanwezig), schades welke niet duidelijk zichtbaar waren op de foto’s en die niet benoemd waren, of andere niet benoemde en/of niet zichtbare schade of gebreken.

Het is, zoals u ziet, erg belangrijk dat u een duidelijke en complete omschrijving geeft van de door u in te ruilen wagen. Mocht de inruilwaarde bij de fysieke controle lager uitvallen dan de eerder door ons opgegeven indicatieve inruilwaarde, kunt u alsnog besluiten om de inruil te laten vervallen en de wagen zelf te gaan verkopen. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd met de wagen bij ons langskomen om een definitieve inruilwaarde door ons vast te laten stellen.

Een ingeruilde aanhangwagen kopen

Veel van de door ons ingeruilde aanhangwagens worden doorgestoten naar de “handel”. Dit omdat veel ingeruilde aanhangwagens toch al best oud zijn, en dus risico geven op mankementen met de daarbij komende kosten. Wij verkopen dergelijke wagens dan ook liever aan een handelaar met kennis van zaken die weet wat hij koopt. Deze kan eventuele problemen namelijk zelf snel en tegen geringere kosten op lossen. Wij verkopen een dergelijke wagen dus liever niet aan een particulier die gewoon een gebruikte aanhangwagen wil, maar wel één zonder problemen. Dit vooral ook omdat het prijsverschil tussen een 10 jaar oude aanhangwagen en een zelfde nieuwe volgens ons niet opweegt tegen het kwaliteitsverschil, en de volledige garantie die u op een nieuwe aanhangwagen heeft.

Een beperkt aantal ingeruilde aanhangwagens wordt wel weer direct door onszelf verkocht. Dit betreft meestal jong gebruikte aanhangwagens waar wij de historie van kennen. Op die manier weten wij dat de nieuwe eigenaar er ook jarenlang plezier van kan hebben. Die wagens hebben wij over het algemeen op onze aanbiedingspagina staan.

Copyright © 2017 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.