Reservewielen

Hoewel het niet overal wettelijk verplicht is om een reservewiel voor de aanhanger bij u te hebben kan het in sommige gevallen wel makkelijk zijn. Zeker bij langere ritten, of wanneer u bij nacht en ontij onderweg bent, is het wel fijn als u een reservewiel heeft voor het geval dat. Omdat een aanhangwagen een ander soort band dan een auto heeft, en vaak ook een afwijkende velg of steek, kunt u dan ook niet het reservewiel van uw auto hiervoor gebruiken. Zonder reservewiel zult u bij een lekke band in dat geval op zoek moeten gaan naar een bedrijf dat u kan helpen.

Een aanhangwagenband is iets totaal anders dan een autoband. U kunt( en mag) dus niet een autoband op een aanhangwagen gebruiken. Aanhangwagenbanden zijn ook niet bij elk bandenbedrijf verkrijgbaar. De band voor een aanhangwagen is sterker en van een andere rubbersamenstelling dan een gewone autoband. Mede daardoor zijn moderne aanhangwagenbanden kwalitatief zo goed dat ze, zeker op de goede Nederlandse wegen, niet snel lek rijden. Een reservewiel is, zolang de banden onder uw aanhanger van goede kwaliteit zijn, meer een verzekering dan een noodzakelijk accessoire.

Wanneer is een reservewiel een goede keus?

Er zijn een aantal situaties waarbij wij een reservewiel adviseren.

In het geval tijd geld is

Als u bedrijfsmatig vaak met een aanhangwagen op pad bent, en strakke tijdschema's kent, is een reservewiel aan te raden. Immers een band verwisselen op uw aanhanger kan binnen 10 minuten gedaan zijn, maar indien u een bedrijf moet inschakelen om u daarbij te helpen kunt u maar zo 2 uur of meer kwijt zijn. Een reservewiel is dan snel terug verdient.

Wanneer u kostbare lading vervoert

Als in uw aanhanger kostbare lading zit wilt u die niet onbeheerd achterlaten omdat u een lekke band moet gaan laten repareren in het dichtstbijzijnde dorp, en al zeker niet wanneer het 's nachts of in het weekend is, want dan zijn de meeste bandenbedrijven gesloten.

Als u naar het buitenland gaat

Als u op vakantie gaan naar Frankrijk, Italië of elders, of wanneer u zakelijk lange ritten moet maken komt u vaak in een omgeving die u niet kent, en wellicht ook met een taal die u niet beheerst. In dat soort situaties is een reservewiel wel prettig, zeker voor de gemoedrust. Er zijn zelfs landen waar u verplicht bent om een reservewiel bij u te hebben.

In het geval uw aanhangwagen coverbanden of opgesneden banden heeft

Coverbanden of opgesneden banden kom je normaal gesproken in Nederland niet tegen omdat deze onveilig, dan wel verboden zijn. Het prijsverschil voor aanhangwagenbanden is ook zo klein dat het niet de moeite waard is. Toch komt het her en der voor, en vaak weet de klant dit niet eens. De "verkoper" probeert op die manier wat extra's te verdienen. Ook hiervoor geldt, Als het te mooi is om waar te zijn is het meestal niet waar. Dit soort banden is veel minder betrouwbaar dan kwalitatief goede aanhangwagenbanden, dus in dat soort gevallen raden wij eigenlijk aan de banden te vervangen, maar zeker om een reservewiel mee te nemen.

In welk geval is een reservewiel overbodig?

Er zijn ook een aantal situaties waarin wij een reservewiel niet snel zullen adviseren.

Als u de aanhangwagen weinig gebruikt

Wanneer u uw aanhangwagen slechts incidenteel gebruikt, geen kostbare lading vervoert, in de buurt blijft en de tijd heeft.

In het geval u een tandemas aanhangwagen heeft

Omdat een tandemas aanhangwagen vier wielen heeft en, indien nodig, ook wel op twee of drie wielen naar huis, of de werkplaats, gereden kan worden is een reservewiel bij een tandemas aanhangwagen alleen aan te raden wanneer u vaak met maximale belading rijdt.

Een reservewiel bij Aanhangcars kopen

Wilt u een reservewiel voor uw aanhangwagen? Dan bent u bij Aanhangcars aan het juiste adres. Wij kunnen bij elke aanhangwagen die wij in het assortiment hebben ook een reservewiel leveren. En wanneer u het reservewiel gelijk met de aanhangwagen aanschaft komt deze ook nog eens in aanmerking voor onze stapelkorting waardoor u wel tot 25% kunt besparen op de aanschaf van uw reservewiel.

Ook wanneer u achteraf een reservewiel voor uw aanhangwagen wilt kunt u bij Aanhangcars terecht. De meest gangbare types banden hebben wij standaard op voorraad staan. Wij hebben wel wat gegevens van uw aanhangwagen en van de banden die er onder zitten nodig. Al die gegevens vind u op de band, maar wij hebben ook een overzicht van de verschillende bandentypes. Op een ongeremde aanhangwagen vind u vaak een 155R13 82N, op een professionele wagen is de 195/50R13 104N populair, maar er bestaan tientallen modellen en versies. Het belangrijkste is dat uw reservewiel dezelfde bandenmaat heeft en voldoende gewicht mag dragen.

Weet u niet welk reservewiel u nodig bent voor uw aanhangwagen? Neemt u gewoon even contact met ons op en wij kunnen u vaak, aan de hand van het merk en type aanhangwagen, wel vertellen welk aanhangwagen reservewiel u moet hebben.

Copyright © 2024 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.