Bagagenetten

Als u goederen vervoerd met een aanhanger moet deze lading zodanig zijn gezekerd dat deze geen gevaar of hinder kan opleveren voor andere weggebruikers.
Voor veel soorten lading is het bagagenet daarvoor het juiste product. Het is dus niet verplicht een bagagenet te gebruiken, het is wel in veel gevallen de eenvoudigste oplossing voor het afdoende zekeren van de lading. Andere oplossingen zijn spanbanden, een ladingvastzetsysteem of een vlakzeil

Wat is een goed bagagenet?

Dat is afhankelijk van de lading. Er bestaan bagagenetten met een maaswijdte van 10cm (die raden wij niet echt aan), 5cm en 3cm. Voor de meeste verhuizingen of bijvoorbeeld tuinafval is een bagagenet met een maasbreedte van 3-5 cm voldoende. Wanneer u echter bijvoorbeeld zand of grond gaat vervoeren is een fijnmazig bagagenet of meshnet de juiste oplossing. Het meshnet kan ook gebruikt worden voor de verhuizing of het tuinafval.

Bagagenetten beschermen dan wel tegen het uit de aanhanger vallen van de lading, maar niet tegen regen. Wilt u ook bescherming tegen regen is een vlakzeil een betere oplossing. Een bouwzeil is meestal te zwak om bij een noodstop de lading veilig in de aanhangwagen te houden, dus daarom adviseren wij om een bouwzeil alleen in combinatie met een bagagenet te gebruiken.

Is elk bagagenet goed?

Nee! Er bestaan "bagagenetten" die als aanhangernet worden verkocht, maar waar de gebruikte materialen niet sterk genoeg zijn om in een noodsituatie de lading tegen te houden. Ook een te klein of te groot aanhangernet kan, ondanks dat het wel een goede kwaliteit is, niet veilig zijn. Daarom bieden wij een groot aantal verschillende maten en uitvoeringen aan qua aanhangernetten. Een goede leidraad is om een bagagenet te kiezen wat 40-50cm langer en breder is dan de laadbak van uw aanhangwagen. En omdat wij standaard bagagenetten op voorraad hebben vanaf 220x150 tot wel 500x350 is voor de meeste wagens een passend net verkrijgbaar, en in het geval dat u een andere afmeting nodig heeft kunnen wij die ook speciaal voor u laten maken.

Zijn aanhangernetten anders dan bagagenetten?

Ja en nee. Een aanhangernet is een bagagenet, maar een bagagenet niet altijd een aanhangernet. Een aanhangernet is een bagagenet wat speciaal ontworpen hoort te zijn om de lading van een aanhangwagen op een eenvoudige en veilige manier te zekeren. Er bestaan ook bagagenetten voor in de kofferbak van de auto, of zelfs om de bagage vast te zetten in vliegtuigen of boten. Aanhangcars is gespecialiseerd in alles wat met aanhangwagens te maken heeft, dus als u een aanhangernet zoekt dan bent u op deze pagina over bagagenetten aan het juiste adres, maar als u een bagagenet zoekt voor de kofferbak van uw auto dan kunnen wij u helaas niet verder helpen.

Voordelen van een aanhangernet

Voor het vervoeren van losse lading, zoals bijvoorbeeld tuinafval, dozen, brandhout en dat soort zaken is een aanhangernet ideaal om te voorkomen dat uw lading uit de laadbak zou kunnen vallen. Een juist aanhangernet bespaart tijd en geld. Uw lading is in slechts enkele minuten gezekerd, en is ook zeer snel weer toegankelijk. Het aanhangernet kan heel compact opgevouwen of opgerold worden zodat het bijvoorbeeld in een materiaalkist opgeborgen kan worden en u het altijd bij de hand heeft als het nodig is.

Een goed bagagenet kopen?

Aanhangcars heeft een uitgebreid assortiment bagagenetten en meshnetten van een hoogwaardige kwaliteit zodat uw lading, en uw medeweggebruikers veilig zijn. Deze kunt u gelijk met uw nieuwe aanhangwagen aanschaffen, waarbij u ook nog extra voordeel heeft met onze stapelkorting, maar wij kunnen die ook achteraf aan u leveren of zelfs per post opsturen.

Copyright © 2024 Aanhangcars B.V., alle rechten voorbehouden.